Nieuws

09 juni 2021

Op reis met Rekenen

"kunnen we niet altijd zo les krijgen? Dan vind ik school wel leuk" 

Op reis met Rekenen
Dit jaar besloot de Nicolaas Maesschool mee te doen aan de Grote Rekendag. Even iets leuks tussen de Cito’s door! De kinderen hadden het lied ‘Grenzeloos tellen’ goed geoefend en zongen uit volle borst mee. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen van deze leuke dag. 

 

Rekenreis 2021 was het thema voor dit jaar. Hoe toepasselijk nu iedereen zo aan vakantie toe is na ruim een jaar Coronaperikelen. Noor, Jeroen en Bart van de rekencommissie namen het voortouw en wilden heel graag op reis en hadden zich net als andere collega’s uitgedost als vakantiegangers. Ze waren alledrie behoorlijk in paniek want hoe ver was het nog lopen naar het station, kwamen ze op tijd voor de trein? Hoe laat gaat de trein eigenlijk? En Noor had haar spoorboekje met de tijden vergeten? O, o, o wat een toestand. 

De kinderen keken geboeid toe en deden goed mee. Daarna hebben we met zijn allen gezongen en gedanst. De Grote Rekendag was daarmee geopend en iedereen ging naar zijn klas. 

 

De kleuters gebruikten de rekendag als voorpret voor de grote ‘schoolreisdag’ op 10 juni. 

De groepen 3 en 4 werden verdeeld in vijf rekengroepen: Bordliniaal, Rekenrek, Klok, Dobbelsteen, Weegschaal en zij gingen van klas naar klas waar ze luisterden naar de reis van Ieke en Pol. De kinderen hadden niet het gevoel met rekenen bezig te zijn, omdat het niet over plus, min en x sommen ging dit keer. Maar ver, dichtbij, links, rechts, boven, onder zijn ook rekenkundige begrippen. En bij het schatzoeken bleek dat nog best lastig te zijn. 

 

De kinderen in groep 5 en 6 hebben een reis gemaakt langs enkele plaatsen. Ze volgenden twee kinderen bij deze reis: Fadoua en Max. In elke plaats moest er gerekend worden. Een kaart gaf houvast hoe de reis zal verlopen. Alle kinderen hebben zich fantastisch ingezet en de lol spatte ervan af. 

 

In de groepen 7 en 8 gingen de kinderen Camilla helpen om bij Emile te komen, die was ergens op vakantie met zijn ouders. Door allerlei raadsel op te lossen (beetje als een escaperoom) konden de kinderen steeds een stapje dichter bij de uiteindelijke locatie komen. Door heel goed samenwerken was het uiteindelijk alle groepjes gelukt om met de juiste code de kamer van Emile in te komen, zodat ze gezellig hun vakantie samen konden vieren.

 

Met het prachtige weer mogen de ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Met een raketje in de hand reisde de kinderen weer blij naar huis. 

 

Op naar 2022!