Nieuws - pagina 5

Techniekmiddag

Techniekmiddag "drijven en zinken" bij de kleuters

28 mei 2018 - Techniekmiddag en OL.
Drijven en zinken.

De opdracht voor de kleuters was: maak iets dat blijft drijven en hoe komt dat?
Lees meer ›

Responsible disclosure

Responsible disclosure

24 mei 2018 - Bij Nicolaas Maesschool vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is. Lees de responsible disclosure voor verdere informatie.
Je bent wat je eet in groep 3

Je bent wat je eet in groep 3

26 april 2018 - 
Groep 3 heeft zich de laatste weken bezig gehouden met het laatste deel van het thema: ‘je bent wat je eet’. Er werd heel veel samengewerkt. Dit betekent veel overleg, samen creëeren, samen ontdekken, naar elkaars plannen, vragen, oplossingen en voorstellen luisteren. Naast veel groei en bloei op de thematafel hebben de kinderen zelf de zaaibak met eetbare kruiden bij onze entree voorzien van nieuwe bioaarde.

Lees meer ›
OL op de kinderboerderij

OL op de kinderboerderij

23 maart 2018 - Voor het thema dieren(tuin) en de lente zijn we met de onderbouw er op uit getrokken naar de kinderboerderij de Pijp, waar we zelf de boerderij, de dieren en de planten mochten onderzoeken en ontdekken m.b.v. een spel.
En om na onze speurtocht een beetje op te warmen mochten de kinderen ook nog even knuffelen met de dieren.
OL in groep 3: Je bent wat je eet

OL in groep 3: Je bent wat je eet

12 maart 2018 - 

Groep 3 is deze weken bezig met het thema "je bent wat je eet". 

Hoe zit dat nou precies met je darmen? Die zijn toch heel lang? Groep 3 kwam erachter dat de menselijke darm zo'n 8 meter lang is! En als je dat uitrolt in de klas, ziet zo'n lengte er indrukwekkend uit! Gelukkig zitten onze darmen mooi opgerold in je lijf, zodat ze prima in je buik passen. 

 

 

1 2 3 4 5